četrtek, november 02, 2006

Članek "DIREKT"

Prva objava je bila 16.10.2006 na naslovnici časopisa "DIREKT" št. 240/leto II, opremljena z lepo fotografijo in s pomenljivim naslovom :



S STRASTNIM POLJUBOM
V PRVO PRAVO GEJ
SLOVENSKO POROKO
V laškem sta se v soboto kot tretji istospolni par poročila Aldo Ninovski in Jure Vrbnjak - Slavje je bilo sprva predvideno na Gradu Tabor, vendar jima odgovorni v primeru kakšnih incidentov ne bi mogli zagotoviti varnosti
V istem časopisu ja bil na 10 strani objavljen članek:
Istospolna ohcet

Dan, ko sta se združila
Aldo in Jure

V Laškem sta se v soboto kot tretji istospolni par poročila Aldo Ninovski in Jure Vrbnjak-Slavje je bilo sprva predvideno na Gradu Tabor, vendar jima odgovorni v primeru kakšnih incidentov ne bi mogli zagotoviti varnosti

Laško, 14. oktobra - Ob zvokih poročne koračnice sta si minulo soboto v prostorih pisarne načelnika upravne enote v Laškem, kot tretji istospolni par v Sloveniji, prstana izmenjala Laščana Goran, bolj poznan kot Aldo Ninovski, in Jure Vrbnjak. Za ta, zanju gotovo življenjski megadogodek, se nista skrivala pred javnostjo in sta dovolila, da njuno srečo delimo z njima.
Spoznala sta se pred petimi leti, in prav toliko časa sta tudi par. Potem ko je od julija lani tudi pri nas dovoljena registracija istospolne partnerske zveze, pa sta se odločila, da svojo zvezo potrdita tudi uradno, pred matičarjem. Matičar Pavle Bukovac je imel to čast, da jima je prebral in nato tudi izročil partnersko listino, v znak zvestobe pa sta si nato izmenjala tudi prstana. "Jure, s tem prstanom in z namenom ljubezni in medsebojne pripadnosti te sprejemam za svojega življenjskega sopotnika. Obljubljam ti, da se bom po svojih najboljših močeh trudil najino zvezo ohraniti srečno," je najprej dejal Aldo, isto pa je zanj ponovil tudi Jure. Objela sta se in poljubila ter si verjetno zaželela, da bi srečno živela do konca svojih dni.
Čeprav je bilo slavje sprva predvideno na Gradu Tabor, ki je imenitna točka za sklepanje zakonskih zvez parov iz vse Slovenije, Aldu in Juretu to ni bilo dano. Odgovorni jima, v primeru kakšnih incidentov, namreč ne bi mogli zagotoviti varnosti, sta pa slavje s kakšnimi 15 svati nadaljevala v gostišču Čater v Marija Gradcu pri Laškem. Za Direkt sta odgovorila na nekaj kratkih vprašanj.


Kako so dejstvo, da se imata rada, sprejeli vaši najbližji, starši?

Aldo: Moji so to vedeli že nekaj let prej, preden sem spoznal Jureta, in moram reči, da zdaj nimam več težav. Sem pa bil prej poročen in imam iz zakona dva otroka.
Jure: Moji starši so to prav tako sprejeli kot nekaj normalnega in doslej nikoli nisem imel težav, da bi Aldo ne smel k nam domov in obratno. Vedno smo si izkazovali pozornost ob rojstnih dnevih in podobno in upam, da bo tako tudi ostalo.

Sta imela kdaj kakšne težave z dekleti, ki so vaju morebiti preizkušale, čeprav sta vedela za svojo usmerjenost?

Sva, zdaj pa tega ni več. Lahko pa poveva, da imava celo vrsto zares zelo dobrih prijateljic, s katerimi se izvrstno razumeva.


Čemu nista smela na Grad Tabor?

Zaradi konfiguracije terena, saj nama, če bi prišli od kod nasprotniki istospolnih porok, ne bi mogli zagotoviti varnosti.


Bosta šla na poročno potovanje?

Odvisno, se še nisva odločila. Morda …


Koliko pa sta stara?


Jure: Jaz imam 27 let, za Alda pa ne vem, če bo hotel povedati …
Aldo: Jaz sem kot vino, starejše kot je, boljše je.

Ni komentarjev: